środa, 15 sierpnia 2012

Vegańskie Spaghetti

Dzisiaj chciałam umieścić na moim vege blogu R E W E L A C Y J N Y  przepis na vegańskie spaghetti! Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia!

Vegańskie Spaghetti

1 cukinia
1 pomidor
10 suszonych pomidorów  lub pomidorów w oliwie
(jeśli pomidory są suszone należy je namoczyć 4-6 h)
świeża bazylia ok 10 liści
sok z jednej cytryny
2 platry cebuli
2 ząbki czosnku
2 łyżki agawy 
sól morska


Przygotowanie:
Cukinie kroimy w cienkie plastry, polecam użyć w tym celu obieraczki do warzyw, a następnie należy je pociąć w cieniutkie paseczki, aby wyglądało jak makaron.

Przygotowanie sosu:
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy na gładko. Na koniec polewamy wczesniej przygotowany 'makaron' i viola! :)

Smacznego!
 Przygotowujemy cukinie
 Makaron z cukinii
 Składniki na sos przed zblendowaniem

 Tak powinien wyglądać gotowy sos
 Gotowe vegańskie spaghetti!
 Śliczne! Surowe! Wegańskie! ZDROWE!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz