Dzisiaj chciałam umieścić na moim vege blogu R E W E L A C Y J N Y przepis na vegańskie spaghetti! Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia!
Vegańskie Spaghetti
1 cukinia
1 pomidor
10 suszonych pomidorów lub pomidorów w oliwie
(jeśli pomidory są suszone należy je namoczyć 4-6 h)
świeża bazylia ok 10 liści
sok z jednej cytryny
2 platry cebuli
2 ząbki czosnku
2 łyżki agawy
sól morska
Przygotowanie:
Cukinie kroimy w cienkie plastry, polecam użyć w tym celu obieraczki do warzyw, a następnie należy je pociąć w cieniutkie paseczki, aby wyglądało jak makaron.
Przygotowanie sosu:
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy na gładko. Na koniec polewamy wczesniej przygotowany 'makaron' i viola! :)
Smacznego!
Przygotowujemy cukinie
Makaron z cukinii
Składniki na sos przed zblendowaniem
Tak powinien wyglądać gotowy sos
Gotowe vegańskie spaghetti!
Śliczne! Surowe! Wegańskie! ZDROWE!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz