środa, 22 sierpnia 2012

Vegańska pasta z groszku

Co my tu mamy? Groszek? Czemu nie! Dzisiaj kolejna odsłona z cyklu: "Co by tu położyc na kanapkę ?" :)

Vegańska pasta z zielonego groszku
- 1 puszka zielonego groszku 
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
-  łyżka musztardy
-  majeranek ( łyżeczka )
- sól, pieprz, szczypta curry,
 
Przygotowanie:
Jeżeli mamy groszek nie z puszki, należy go ugotować. Jeżeli natomiast używamy groszku z puszki, wystarczy jedynie odsączyć. Następnie wrzucamy do miski groszek i gnieciemy go widelcem. Do groszku dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek, oliwę i przyprawy. Całość chwilę blendujemy. Polecam podawać z pełnoziarnistym pieczywem! 

 Pasta po zblendowaniu
 Pasta na kromeczkach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz