Dziś czas na odrobinę słodkości na moim blogu tak więc:
Vegański deser z kruszonką
Składniki:
• 6 brzoskwin (obranych i pokrojonych w ósemki)
• 250 g jagód
• odrobinę brązowego cukru
• łyżka razowej mąki
Składniki na kruszonkę:
• 1/2 szklanki mąki
• 1/4 szklanki brązowego cukru
• 1/4 szklanki masła lub margaryny
• szczypta soli
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewam do 170 stopni. Owoce myjemy i mieszamy je z resztą składników, a następnie wkładamy do natłuszczonej foremki. W osobnej misce łączymy składniki na kruszonkę i zagniatamy. Gotową kruszonkę rwiemy na kawałki i ukłądamy na wierz owoców.Całość wsadzamy do piekarnika na 25-30 min. Smacznego!
Gotowa paciapaja :)
Owocki przed włożeniem do formy
Razowa kruszonka
Przed włożeniem do pieca
Po wyjęciu z pieca
Rumiana kruszonka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz