wtorek, 21 sierpnia 2012

Vegański deser z kruszonką

Dziś czas na odrobinę słodkości na moim blogu tak więc: 

Vegański deser z kruszonką 

Składniki: 
• 6 brzoskwin (obranych i pokrojonych w ósemki)
• 250 g jagód
• odrobinę brązowego cukru 
• łyżka razowej mąki 
Składniki na kruszonkę: 
• 1/2 szklanki mąki 
• 1/4 szklanki brązowego cukru 
• 1/4 szklanki masła lub margaryny 
• szczypta soli

Przygotowanie: 
Piekarnik nagrzewam do 170 stopni. Owoce myjemy i mieszamy je z resztą składników, a następnie wkładamy do natłuszczonej foremki. W osobnej misce łączymy składniki na kruszonkę i zagniatamy. Gotową kruszonkę rwiemy na kawałki i ukłądamy na wierz owoców.Całość wsadzamy do piekarnika na 25-30 min. Smacznego!

 Gotowa paciapaja :)
 Owocki przed włożeniem do formy
 Razowa kruszonka
 Przed włożeniem do pieca
 Po wyjęciu z pieca
 
Rumiana kruszonka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz