Dziś czas na odrobinę słodkości na moim blogu tak więc: 
Vegański deser z kruszonką 
Składniki: 
• 6 brzoskwin (obranych i pokrojonych w ósemki)
• 250 g jagód
• odrobinę brązowego cukru 
• łyżka razowej mąki 
Składniki na kruszonkę: 
• 1/2 szklanki mąki 
• 1/4 szklanki brązowego cukru 
• 1/4 szklanki masła lub margaryny 
• szczypta soli
Przygotowanie: 
Piekarnik nagrzewam do 170 stopni. Owoce myjemy i mieszamy je z resztą składników, a następnie wkładamy do natłuszczonej foremki. W osobnej misce łączymy składniki na kruszonkę i zagniatamy. Gotową kruszonkę rwiemy na kawałki i ukłądamy na wierz owoców.Całość wsadzamy do piekarnika na 25-30 min. Smacznego!
 Gotowa paciapaja :)
 Owocki przed włożeniem do formy
 Razowa kruszonka
 Przed włożeniem do pieca
 Po wyjęciu z pieca
Rumiana kruszonka






Brak komentarzy:
Prześlij komentarz