Dzisiaj chciałam wam pokazać REWELACYJNY i prosty przepis na Tofucznicę :) Przepis zaczerpnięty z akcji zostań vege na 30 dni.
Tofucznica (dla 1 osoby)
Składniki:
1/4 tofu wędzonego (polecam firmy POLSOJA)
1/3 cebuli
1/2 papryki czerwonej
1 łyżeczka kurkumy
szczypta soli i pieprzu
1/4 szklanki bulionu warzywnego
Przygotowanie:
Cebulę i paprykę szatkujemy. Na rozgrzaną patelnię (z odrobiną oliwy z oliwek) wrzucamy posiekaną cebulkę i chwilę ją podsmażamy. Do zeszklonej cebulki dodajemy paprykę i smażymy jeszcze chwilę. Do warzyw wrzucamy pokruszone tofu i smażymy ok 2 min. Po tym czasie dodajemy przyprawy i bulion. Smażymy do momentu, aż tofu wchłonie cały bulion. Podawać na ciepło. Smacznego!
Gotowa tofucznica
Posiekana cebulka
Papryczka
Zeszklona cebulka
Cebulka, papryka i tofu
i kurkumka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz