czwartek, 16 sierpnia 2012

Vegański Pasztet ze słonecznika

Witam wszystkich w ten pochmurny czwartkowy poranek :) Dzisiaj postanowiłam umieścić przepis na mój nieśmiertelny i niezawodny pasztet z pestek słonecznika^


Pasztet z pestek słonecznika
kubek pestek słonecznika
10 suszonych pomidorów 
(mogą być też te w oliwie)
2-3 plastry cebuli
bazylia ok 10 listków
sól i pieprz do smaku
odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:
Pestki słonecznika i suszone pomidory należy namoczyć ok 4-6 h w wodzie. Następnie całość odsączamy i wrzucamy do miski. Dodajemy bazylię, sól, pieprz i cebulę. Całość blendujemy na gładką masę. Pasta idealnie nadaje się na pieczywo, ja uwielbiam dodać sobie jeszcze pomidorka na wierzch. Smacznego!!
 Składniki przed zblendowaniem
 U mnie troszkę za dużo pestek :)
 Po zblendowaniu
I na kanapeczce z pomidorkiem ^^

Wegańska Wielkanoc 2014Organizator: KasiaJ

1 komentarz: