Goedemorgen :) Dziś ciąg dalszy Holenderskich przysmaków :) wortelstamppot lub hutspot - czyli ziemniaki z cebulą i marchwią. PYSZNOŚCI!!!!!!
Wortelstamppot/Hutspot
Składniki
dla 4-6 osób
ziemniaki 1kg (rozgotowane na puree),
marchew 0,5kg,
cebula 0,5kg,
sól, pieprz do smaku.
marchew 0,5kg,
cebula 0,5kg,
sól, pieprz do smaku.
Opis przygotowania
Ugotować ziemniaki i przygotować z nich puree, doprawić do smaku, dodać
rozgotowana marchew. Cebulę podsmażamy na patelni na masełku, aż stanie się złota. Następnie dodajemy ją do ziemniaków i marchwi i wszystko razem łączymy. Po uzyskaniu
jednolitej konsystencji warzywnego musu podawać (dla nie vegen) z kiełbasą, (dla vegan) z np. plackami warzywnymi lub z tofu. W ten sposób można uzyskać porcję obiadową do której można
podać dowolną surówkę lub kawałki pomidorów lub ogórków.
Smacznego!
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńProszę o nie umieszczanie reklam swoich restauracji i blogów na tym blogu, jest to usuwane automatycznie jako spam
OdpowiedzUsuńna masełku to wegańskie? ;)
OdpowiedzUsuńTo tradycyjny przepis jak powinno byc. W wersji wege of corse oliwa
UsuńTo tradycyjny przepis jak powinno byc. W wersji wege of corse oliwa
UsuńParmezan jest opcjonalny
OdpowiedzUsuń